Armenie wint prestigieuze Russische coutureprijzen

Rotterdamse couture ontwerper Armeni Tovmasjan won de eerste prijs op 26 april in Moskou (Rusland) van de prestigieuze Etno-Erato Internationale 10 jarig Jubileum Haute Couture wedstrijd, gebaseerd klederdrachten en ambachten. Tevens won zij ook de Gouden Schaar deze avond.

‘Blue Garden’
De winnende collectie ‘Blue Garden’ waarmee Tovmasjan deelnam aan deze wedstrijd is geïnspireerd op Delfts blauw van Royal Delft. In het middelpunt staan ambacht, motieven en de herhaling van de geschiedenis. In elke cultuur blijft een algemene voorliefde bestaan voor eigen flora, fauna en ambachten.

Etno-Erato
Etno–Erato is een jaarlijks terugkerend internationaal mode-evenement, dat wordt georganiseerd door het Staatscomité van Moskou, leden van de Doema in samenwerking met diverse Russische etnografische musea en universiteiten op het gebied van mode en design. Naast het creëren van een podium voor nieuw talent op het gebied van de mode is een van de doelen van het Etno–Erato het op gang brengen van dialoog tussen de verschillende culturen in de wereld en het ontwikkelen van interesse in elkaars cultuur en tradities met als gevolg meer harmonieuze internationale relaties.

Untitled-1